تبلیغات
وبلاگ بهداشت و تغذیه - دیابتی ها ،چه بخورند؟چگونه بخورند؟
 دیابتی ها ،چه بخورند؟چگونه بخورند؟ ... تخصصی ,

چگونه می توان دیابت خود را کنترل کرد؟

بیماران دیابتی می توانند با برنامه غذایی درست ،فعالیت بدنی منظم و نگهداری وزن بدنشان در حد ،ایده آل،به کنترل مطلوب قند خون دست یابند.به خصوص که حفظ وزن در حد طبیعی به کنترل چربیهای خون

و کاهش فشار خون نیز کمک می کند و البته،عده ای از مبتلایان به دیابت ،برای کنترل قند خون خود طبق نظر پزشک نیازمند به مصرف قرص های خوراکی پایین آورنده قند خون یا انسولین هستند.

چگونه می توان به طور صحیح غذا مصرف کرد؟

استفاده صحیح از مواد غذایی، به بیماران کمک می کند تا بتوانند از غذا های متنوع استفاده کنند و ویتامین و مواد لازم به بدن آنها برسد.

مواد نشاسته ای شامل انواع نان ،غلات ،حبوبات و ...جزو موادی است که باید در هر وعده غذایی مورد استفاده قراربگیرد. ممکن است شنیده باشید که مبتلایان به دیابت نباید مواد نشاسته ای بخورند. اما به خاطر داشته باشید که این توصیه منشاءعلمی نداردو خوردن مواد نشاسته ای برای سلامت هر فرد لازم و ضروری است و مصرف آنها موجب کسب انرژی ،ویتامین ها،مواد معدنی و فیبر می شود که فیبر به دلیل غیر قابل جذب بودن ،به کارکرد درست روده ها کمک می کند.

بهترین راه برای خرید،پخت و خوردن مواد نشاسته ای، چیست؟

توصیه به بیماران این است که:

-نان های حاوی غلات کامل (نان سنگک ،نان جو و ...)تهیه و مصرف کنید.

- مواد نشاسته ای پرچرب و سرخ شده مانند چیپس ذرت ،چیپس سیب زمینی ،شیرینی،بیسکویت و ... کمتر مصرف کنید.

-ماست و شیر کم چربی یا بدون چربی تهیه و مصرف کنید.

-به جای سس مایونز ،خردل یا آبلیمو به کار ببرید.

-در انتخاب مواد غذایی ،انواع بدون چربی یا کم چرب را در نظر بگیرید.

به جای کره،روغن های حیوانی یا مارگارین از روغن مایع (ذرت ،آفتاب گردان و ...)استفاده کنید.

- تا جایی که ممکن است شیرینی ،شکلات ،ژله و آب نبات و دیگر مواد غذایی که از قندهای ساده تشکیل شده مصرف نکنید.

سبزی ها و چگونگی مصرف آنها

مصرف سبزی برای تمامی افراد مفید است و بیماران دیابتی باید هرروز سبزی های خام و پخته مصرف کنند.

مصرف سبزی ها موجب رساندن و یتامین ها ، مواد معدنی و فیبر به بدن آنها می شود. البته انرژی تولید شده از مصرف سبزی ها بسیار اندک است و به این گروه از بیماران توصیه می شود که برای مصرف سبزی:

- سبزی ها را بدون چربی طبخ کنید.

- از سس سالاد بدون چربی یا کم چربی برای سالاد یا سبزی ها استفاده کنند.

- پیاز و سیر را در پخت غذاها به کار ببرید.

- به جای سس، از آبغوره و آبلیمو استفاده کنید.

- در حین پخت به سبزی ها یک قطعه گوشت قرمزیا مرغ اضافه کنید.

-بهتر است سبزی ها را سریعا بپزید و برای این کار، بهتر است آنها را در کمی آب جوش بجوشانید.

-اگر سبز ی را به صورت سرخ کرده مصرف میکنید برای سرخ کردن آنها بادی از روغن های مایع نظیر روغن زیتون،

ذرت ، و یا آفتابگردان ، به مقدار بسیار کم استفاده شود.

- به سبزی پخته شده کره یا مارگارین اضافه نکنید.

نکاتی که هنگام مصرف میوه باید رعایت شود

مصرف میوه ها برای همه افراد لازم و ضروری هست. با مصرف میوه می توان انرژی ،ویتامین ها ،مواد معدنی و فیبر را به بدن رساند.

نکاتی که هنگام مصرف میوه ها باید رعایت شود عبارت است از این که:

- میوه ها را بصورت خام مصرف کنید.

- میوه های خشک شده ، در واقع تلغیظ شده هستند و مقادیر زیادی قند دارند، بنابراین باید به میزان اندکی مصرف شوند.

- انگور دارای قند زیادی است که اگر به مقدار زیاد مصرف شود بر کنترل قند خون اثر می گزارد.

-خوردن میوه ها به صورت کامل بهتراز مصرف آب میوه ها است.

- در صورت مصرف آب میوه ، از آب میوه صد در صد طبیعی و بدون شکر استفاده کنید.

- از دسرهای آماده که چربی و قند خون بالایی دارند،استفاده نکنید.

- اگر علاقه ای به مصرف آبمیوه دارید آن را با افزودن آب رقیق کنید یا آب را به میوه له شده اضافه کنید و به خاطر داشته باشید که نباید به آن شکر اضافه شود.

- همچنین به منظور پیشگیری از یبوست و دیگر عوارض گوارشی تا حد امکان میوه ها رابا پوست مصرف کنید. مصرف ماست و شیر بدون چربی و یا کم چربی برای سلامت همه افراد ضروری است.

مصرف شیر و ماست سبب تولید انرژی و دریافت کلسیم،ویتامین A، پروتئین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی می شود. بیماران دیابتی باید هرروز شیر بدون چربی یا

کم چربی بنوشند و ماست کم چربی یا بدون چربی مصرف کنند.

توصیه شده چنانچه زن بیماری ، باردار یا در حال شیر دهی باشد ،باید روزانه 5-4 واحد شیر و ماست مصرف کنند.به اضافه اینکه تمام بیماران دیابتی باید غذا های پروتئینی شامل ،گوشت قرمز ،ماکیان ،ماهی ،تخم مرغ و پنیر را به مقدار کم در برنامه غذایی خود بگنجانند زیرا مصرف روزانه پروتئین ها به ترمیم وساخت بافت های بدن و عضلات کمک میکند و سبب تامین B6 و B12 و مواد معدنی آهن و ...)می شود. در این رابطه توصیه می شود:

- سعی کنید که کم چربی ترین گوشت را بخرید.

- پوست مرغ دارای چربی زیاد است،قبل از پخت پوست آن را کامل جدا کنید.

- گوشت را بدون افزودن چربی طبخ کنید.

- به جای پختن تخم مرغ در روغن ،آن را آب پزکنید.

- برای طعم بخشیدن بیشتر به این مواد از آبغوره ،

-آب لیمو،سس گوجه فرنگی و ...استفاده کنید.

فراورده های نظیر سوسیس ،کالباس،همبر گر دارای چربی زیاد هستند و باید مصرف آنها را به حدا قل رساند.

ماهی بیشتر مصرف کنید و به جای سرخ کردن ماهی ،آن را به صورت آب پز،بخارپزو یا کبابی مصرف کنید.

 

 


نوشته شده توسط مهسا بانو دانشجوی علوم بهداشتی در تغذیه در شنبه 2 آذر 1387 و ساعت 10:34 ق.ظ
 نوشته های پیشین
:: خوردن آب لیمو ترش و دارچین به همراه چای مفید است:: انگور بخورید،پیر نشوید:: خوراک سوسیس و اسفناج:: کلسترول خوب و بد چیست؟:: میلک شیر عسل:: راه پیشگیری ازبیماری چشم:: کوفته ی جنوبی:: یك مشت بادام ،یك خروار ارزش غذایی:: میوه های سلامتی بخش:: فشار خون:: بیماری های گوش:: غذاهایی برای بهتر دیدن و شنیدن:: رفع نفخ و قولنج:: کیک بستنی:: جلوگیری از تشکیل خطوط روی شکم و بدن در زمان بارداری
+ خوردن آب لیمو ترش و دارچین به همراه چای مفید است
+ انگور بخورید،پیر نشوید
+ خوراک سوسیس و اسفناج
+ کلسترول خوب و بد چیست؟
+ میلک شیر عسل
+ راه پیشگیری ازبیماری چشم
+ کوفته ی جنوبی
+ یك مشت بادام ،یك خروار ارزش غذایی
+ میوه های سلامتی بخش
+ فشار خون
+ بیماری های گوش
+ غذاهایی برای بهتر دیدن و شنیدن
+ رفع نفخ و قولنج
+ کیک بستنی
+ جلوگیری از تشکیل خطوط روی شکم و بدن در زمان بارداری

صفحات :